Beszerzés

2023.12.02. 11:26

Újabb szelektív hulladékgyűjtő szigetek érkeznek Váradra

Illusztráció

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Újabb száz hulladékgyűjtő szigetet helyeznek majd ki Nagyváradon. Egy-egy konténeregyüttes öt tárolót tartalmaz majd az összes hulladéktípusnak. Az önkormányzat korábban már vásárolt 275 hasonló ötfrakciós hulladékgyűjtésre alkalmas konténeregyüttest.
A Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium (MMAP) pályázati felhívására jelentkezett a váradi polgármesteri hivatal nemzetközi finanszírozású menedzsmentigazgatósága, így jóváhagyták további 100 sziget beszerzését. 2022-ben Nagyvárad már kérvényezte 275 ilyen föld feletti szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas sziget finanszírozását, a projektet 2023 februárjában hagyták jóvá. Mivel a minisztérium költségvetésében még maradtak források erre az országos projektre, a váradi önkormányzat másodszor is élt a lehetőséggel.
A konténeregyüttes öt, felszíni konténerből áll, mindegyik 1,1 köbméteres. Egy-egy konténer van a biológiailag lebomló hulladéknak, a háztartási szemétnek, az üvegnek, a fémnek és a műanyagnak, valamint a papírnak és a kartonnak. Mindegyik konténeregyüttes legkevesebb 200 lakost szolgál ki, bejutni elektronikus kártyával lehet majd. Az új konténerekből a város minden negyedébe jut és vandálbiztosak lesznek. A minisztériummal kötött finanszírozási szerződés aláírását követően megtörténik a közbeszerzés, amely után a konténereket kihelyezik a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában