Örömhír

2023.12.24. 09:10

Székelyhídi betlehemezők

Erdon-összeállítás

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum betlehemezős csapatai, a Hajnalcsillag és a Betlehemi Zarándokok immár második alkalommal neveztek be a SzékelyKapuk-ZöldKapuk elnevezésű Nemzetközi Ökocivilizációs Játékokba, melynek keretében több helyszínre is elvitték Jézus születésének örömhírét. Felkészítő tanáraik Meleg Beáta római katolikus és Mészáros Ildikó református vallástanárok voltak. A program célja a keresztény értékek és a népművészeti hagyományok, a közösségi kultúra és a humanitárius tevékenységek támogatása, népszerűsítése.

 

A csapatok a versenykiírásnak megfelelően több helyszínen és időpontban hirdették az örömhírt Székelyhíd különböző helyszínein, valamint Nagyváradon és Érkeserűben.

Az első állomás a székelyhídi református templomban megrendezett „Idősek Vasárnapja” hálaadó istentisztelet volt, de ellátogattak még betlehemes előadásukkal a nagyváradi római katolikus püspöki palotába, illetve a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székhelyére.

 

Műsoruk bemutatásra került a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum által szervezett karácsonyi ünnepségen, az érkeserűi református templomban, valamint a székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színházban megrendezett XII. Karácsonyi Vásár alkalmával is. A betlehemes zarándoklat december 24-én a székelyhídi római katolikus templomban, az éjféli mise alkalmával zárul.

 

„A csapatok célja az volt, hogy a karácsonyi örömhírt eljuttassák minél több otthonba, családba, intézménybe, de legfőképpen az emberi szívekbe. A résztvevők, szervezők bíznak abban, hogy szolgálataikkal valóban sikerült a különböző közösségeknek örömet szerezni és átadni azokat a lelki értékeket, melyek rámutatnak, mi is a karácsony igazi lényege: Isten abban mutatta meg irántunk való szeretetét, hogy elküldte számunkra a legnagyobb ajándékot, amit ember kaphatott, az ő egyszülött Fiát, Jézus Krisztust” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatásban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában