Postaláda

2023.12.04. 08:32

Nyereménykirándulás Budapesten

Ilyés Krisztina magyartanárnő

A nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum két háromtagú csapata jutalomkiránduláson vett részt november 24–26. között. Mindkét csapat a Petőfi 200 emlékév alkalmából Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Petőfi Irodalmi Ügynökség által szervezett A haverom költő – 10 nap Petőfi Sándorral című blogversenyen vett részt. A versenyre 9-12. osztályos diákok jelentkezhettek egyénileg vagy maximum 3 fős csapatokban. A versenyzők 10 napon keresztül írhattak blogot találkozásukról Petőfi Sándorral: választaniuk kellett, hogy a bulizó, a népdalköltő, a szerelmes, az Arany Jánossal barátkozó vagy élete utolsó 10 napját intenzíven megélő Petőfivel szeretnének inkább beszélgetni, vitázni és kalandokat átélni.

A számos versenyző közül a zsűri két nagyszalontai csapatot is kiválasztott és érdemesnek talált a budapesti nyereménykirándulásra: az Aranyhármas (Gele Zsófia, Kovács Deneira és Sztanovcsák Réka) csapata III., míg a Népdalos fülemilék (Boros Dorisz, Hegedűs Hanna és Jámbor Anna Fruzsina) csapata II. helyen végzett a megmérettetésen.

A péntektől vasárnapig tartó kiránduláson felejthetetlen élményekkel gazdagodhatott egy kolozsvári, egy nagyváradi és a két nagyszalontai csapat, hiszen a program színvonalas és változatos volt: pénteken a Vígszínházban tekinthették meg Molnár Ferenc híres regényének, A Pál utcai fiúknak Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián által színpadra feldolgozott modern zenés változatát; szombaton Háy János író buszos irodalmi sétáján vehettek részt, ellátogathattak a Margit-szigetre, bejárhatták az Országház épületét, délután pedig a Magyar Zene Házát. A kirándulás lehetőségéért, szervezéséért és a diákokkal eltöltött időért hálás köszönet illeti Demeter Stefánia Katalin kolozsvári konzult.

A két nyertes nagyszalontai és Erdély különböző részeiből jelentkező csapatok blogbejegyzéseit bárki elolvashatja A haverom költő – 10 nap Petőfi Sándorral nevű Facebook-oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában