Késésben

2023.11.03. 11:57

Még mindig nem fejeződött be az őssi tanmedence építése

Már szeptemberben be kellett volna fejezni a Nagyvárad-Őssiben épülő tanmedencét, de a munkálatok még mindig zajlanak.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

A fejlesztési minisztérium alá tartozó Országos Befektetési Társaság (CNI) finanszírozásával épül tanmedence Nagyváradon az Alexandru Cazaban utcán, az Ifjúsági Ház mögött. A tízmillió lejes beruházás már szeptemberben be kellett volna fejeződjön, de lemaradások vannak a kivitelezésben. A Bihoreanul hetilapnak az erre a beruházásra vonatkozó kérésére Mihaela Pătrășcoiu, a CNI vezérigazgatója azt válaszolta, hogy a kivitelezés mintegy 70 százalékos szinten van, noha már szeptemberben be kellett volna fejezni a munkálatokat. „Egy didaktikai uszoda építését célzó beruházás zajlik Nagyváradon, Bihar megyében, az Alexandru Cazaban utca 47A szám alatt, és mintegy 70 százalékban készült el. Kiemeljük, hogy a kivitelező Da Vinci Construct & Proiect cég túllépte a munkálatok befejezésének szerződéses határidejét, amely 2023. szeptember 20. volt” – idézi a hetilap a CNI válaszát. A kivitelező kérte a határidő meghosszabbítását hetvenkét naptári nappal, többek között az időjárási viszonyokra hivatkozva. A CNI most mérlegeli a cég kérését. Amennyiben elfogadja a kérést, akkor a kivitelezési határidő 2023. december 1. lesz, ha pedig elutasítja, akkor a kivitelezőre valószínűleg büntetés vár.

Nemrégiben Cseke Attila volt fejlesztési miniszter azzal vádolta a kormányt, hogy nem végezte el időben a költségvetés-módosítást, ezért nincs pénze a CNI-nek tovább finanszírozni az országban, ezen belül Nagyváradon is zajló munkálatokat. A CNI mindenesetre pénzhiányról nem beszél, kizárólag a kivitelezőre hárítja a késés okát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában