Ünnepség

2023.11.15. 10:28

Márton-napi vigadalmat szerveztek Püspökiben

Ciucur Losonczi Antonius

A biharpüspöki református egyházközség, a római katolikus plébánia, a körzeti RMDSZ és a Biharpüspöki Alapítvány, illetve Tímár Enikő szervezésében Márton-napi liba vigadalmat tartottak november 11-én, szombaton több helyszínen. A plébánián gyermekprogramok és kézműves-tevékenységek zajlottak, illetve a Szent Lőrinc plébániatemplomban Varga Sándor plébános és Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnökhelyettese beszéltek a gyermekeknek Szent Márton püspök életéről, valamint a napjához köthető hagyományokról. 

Visszatérve a plébániára, lámpások is készültek, Simon Gabriella, Kriszte Beáta, Illyés Janka tanító nénik, illetve Garnai Tímea, Szabó Tünde, Tivadar Nikolet és Sepsi Brigitta óvónők, valamint a Partiumi Keresztény Egyetem két hallgatója segítségével, melyekkel átvonultak volna az Emmaus-házba, azonban a zuhogó eső ezt a „menetelést” meghiúsította. 

Este 7 óráig tartott viszont ott a nótázás: Pontos Csaba zenész, Molnár Júlia színművész, a citerázó Murvai Sándor és Kendi Dominik, valamint a Biharpüspöki Hagyományőrző Népdalkör tagjai nagyon jó hangulatot teremtettek. A vendégeket Meleg Vilmos színművész és Botházy Nándor, a városi RMDSZ ügyvezető elnöke köszöntötték. Élő liba is volt, vacsorára libazúza pörköltet és rizst szolgáltak fel, melyhez fehérbor és vörösbor, illetve szódavíz dukált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában