Kultúra

2023.11.02. 17:53

Kiállításokat és előadásokat szervez Váradon a Kolozsvári Főkonzulátus

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa a nagyváradi Ady Endre Líceum első emeleti főfolyosóján november 6-án, hétfőn 10.30 órától egy tábla-kiállítással egybekötött, Tamási Áron életét és munkásságát bemutató rendhagyó irodalomórát szervez. A kiállítást megnyitja Szász István Tas, a kiállítássorozat kurátora, és közreműködik Kiss Törék Ildikó színművész, majd az előadás helyszíne a 99-es terem lesz, közölte Vad Márta igazgató.
Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Holnap Kulturális Egyesület szervezésében ugyanakkor november 6-án, hétfőn 18 órától a Léda-házban a kolozsvári Hitel nemzetpolitikai szemle 1936 és 1944 között megjelent folyóiratról nyílik tárlat, illetve egy ezzel kapcsolatos előadást is tart dr. Szász István Tas közíró, költő, kultúraszervező. Huszonhárom táblát állítanak ki, melyek információkat tartalmaznak arról, hogy milyen korszakban jelent meg a kiadvány, végigkövethető a lap létrejöttének folyamata, valamint azok a cselekmények, melyeket a hozzá köthető nagy generáció tagjai végrehajtottak, illetve a Hitel utóélete és napjainkig ható üzenete is. Dr. Szász István Tas A kolozsvári Hitel nemzetpolitikai szemle története és nagyjainak mának szóló üzenetei címmel tart előadást. A Hitel Múzeum-Galéria kiállításának nagyváradi megnyitóján köszöntőt mond Demeter Katalin konzul. 
Másnap, november 7-én, kedden 10 órától Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium kis épületében (Szacsvay/Cuza Vodă utca 4/A szám) egy tábla-kiállítással egybekötött, Áprily Lajos életét és munkásságát bemutató rendhagyó irodalomórát szervez. A kiállítást megnyitja Szász István Tas, a kiállítássorozat kurátora, és közreműködik Kiss Törék Ildikó színművész, tájékoztatta lapunkat Demeter Katalin konzul és Módi Kinga iskolaigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában