Felhívás

2023.11.22. 19:36

Ingyenes szűrés és fejlesztés Váradon

Sajtóanyag

A magyar kormány és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület támogatásával, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium közreműködésével, a Semmelweis Egyetem Pető András karának szakemberei konduktív fejlesztést végeznek Nagyváradon. Ez az idegrendszeri sérülés következtében beállt mozgáskorlátozottság javítását jelenti gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A fejlesztésre a november 27.–december 8. közötti időszakban kerül sor. Szűrésre és fejlesztésre a 0740-613-770-as telefonszámon Dénes Évánál, vagy a diakoniaoradea@diakonia.ro e-mail címen lehet jelentkezni. 

A Pető-módszer, a konduktív pedagógia olyan komplex fejlesztés, mely az egész személyiséget, az egész embert veszi figyelembe. A konduktív pedagógiai fejlesztés, rehabilitáció nem egy passzív eljárás, hiszen elsősorban a gyermek, a felnőtt aktivitására épít. A mozgásfejlesztés mellett fontosnak tartják a részképesség-zavarok fejlesztését is (orientációs képesség, kommunikáció).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában