Projekt

2023.11.15. 09:25

Fotókon a vadregényes Bihar

Impozáns szarvasokat, kíváncsi mókusokat és sétákra ösztönző tájképeket ábrázoló fotókkal népszerűsíti nyolc fotós Bihar megyét a közösségi oldalakon.

Forrás: Facebook/Bihorul sălbatic

ERDON-összeállítás

Bihar megyét népszerűsíti csodálatos természetfotóival nyolc nagyváradi fotós. A válogatott képeket az általuk létrehozott Vadregényes Bihar (Bihorul sălbatic) Facebook-oldalon teszik közzé. A nyolc fotós – Cosmin Creț, Sebastian Darius, George Ghiuro, Lazăr Constantin, Bogdan Popa, Bogdan Rădac, Ovidiu Târb és Sebastian Ulici – szenvedélyesen fotózzák Bihar megye szépségeit, és gyakran megosztják egymással a tudnivalókat.

Mivel mindannyiuknak rengeteg fotója van Bihar megye állatairól, madarairól és tájairól, úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy felületet, a Vadregényes Bihar oldalt, ahol széles körben bemutathatják megyénk természeti szépségeit. „Ezt az oldalt Bihar megye természeti szépségének és sokszínűségének szenteljük. Célunk a városi és vidéki területek állatvilágának bemutatása: a Nagyvárad utcáin éjszaka kóborló rókáktól kezdve a dombokon futó vaddisznókon keresztül, a közeli erdőkben legelő szarvasokig mindent” – fogalmaznak a fotósok. A nemrég indult oldalon jelenleg őszi tematikájú képeket töltenek fel az ötletgazdák, akiknek célja, hogy képeikkel ne csak bemutassák a táj szépségeit, hanem óvatosságra is intsék a természetbe kilátogatókat, hogy vigyázzanak környezetükre és ne szemeteljenek. A fotósok kilátásba helyezték azt a lehetőséget is, hogy az általuk megörökített képekből fotókiállítást is szervezzenek az egész megyében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában