Figyelem!

2023.11.13. 09:29

Folytatódik a kutyák microchipelése

Forrás: Pixabay

A 2001/155. számú sürgősségi kormányrendelet értelmében a Románia területén lévő, három hónaposnál idősebb kutyákat kötelező egy országosan elismert módszerrel azonosítani, majd a kutyát nyilvántartásba venni a Gazdával rendelkező kutyák adatbázisába (RECS). Ezt megtenni az állat tulajdonosának, illetve – az állat helyzetétől függően – az ideiglenes tulajdonosoknak vagy a menhely vezetőinek a felelőssége. A jogszabályi rendelkezés be nem tartása szabálysértésnek minősül, és 5000 lejtől 10 000 lejig terjedő pénzbírsággal sújtható. A nagyváradi önkormányzat október elején mikrochipelési kampányt indított, így minden tulajdonos vagy állattartó ingyenesen mikrochipelheti kutyáját. Jövő évben az önkormányzat ingyenes sterilizálási programot is indít, amelyben nem vehetnek részt azok a négylábúak, amelyeknek nincs azonosítójuk.
Az ingyenes chippelés a polgármesteri hivatallal szerződésben álló két állatorvos rendelőjében, továbbá előre meghatározott és bejelentett külső helyszíneken zajlik. Fontos tudni, hogy a Sebes-Körös jobb partján élő kutyatulajdonosok Benyovszki Sándor rendelőjében (Molidului utca 58. szám), míg a folyó bal partján élők dr. Daiana Năşcan állatorvos rendelőjében (W. Shakespeare utca 11B szám) végeztethetik el ezt a műveletet. Dr. Daiana Năşcanhoz hétfőtől péntekig 10–19 óra között, szombatonként 10–13 óra között, Benyovszki Sándorhoz pedig hétfőtől péntekig 8–12 és 17–18 óra között, szombatonként 9–11 óra között vihetik el chipelni a kutyáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában