Kegyelet

2023.11.02. 16:03

Az idén kevesebben látogattak el a Rulikowskiba mindenszentek napján

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Kevesebben látogattak el idén november 1-jén a nagyváradi Rulikowski temetőbe, mint egy évvel korábban. Ennek legfőbb oka az lehet, hogy november 1-je hétköznapra esett és sokan már a hétvégén kilátogattak a temetőbe elhunyt szeretteik sírjához. Ezt erősítette meg Horia Burlou temetőgondnok is a Bihoreanulnak adott nyilatkozatában: „Kevesebb volt a látogató, mint tavaly, ami jó dolog, mert csökkent a torlódás. A belépések mennyisége több napra oszlott el, mert az emberek már a hétvége óta jönnek, kihasználva a jó időt” – fogalmazott.
A hivatalos nyilvántartás szerint pénteken mintegy 1300 autó hajtott be a Rulikowski temetőbe, szombaton ez a szám 1500 volt, vasárnap pedig 1700. Hétfőn és kedden egyenként mintegy ezer autó hajtott be a temetőbe. Szerdán este hat óráig körülbelül 400 autós ment be járművel a temető területére, nyilvánvalóan azért, mert ezen a napon 50 lej volt a behajtási díj a többi napokon alkalmazott 10 lej helyett. Mindazonáltal már a délelőtti órákban hosszú kocsisorok torlódtak fel a Rulikowski, valamint a Ceyrat úton is, a forgalmat rendőr irányította a temető előtti körforgalomnál. Ettől függetlenül az idén kevesebben jöttek gépkocsival a korábbi évekhez képest, többek között azért is, mert az új, 4-es villamosjáratot is sokan igénybe vették: akik villamossal mentek, a Nagyváradi Egyetemnél leszálltak és gyalog tették meg az utat a pár száz méterre lévő temetőig. Ugyanakkor a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) mindenszentek és halottak napja alkalmából speciális buszjáratot is üzemeltetett a Szent László tér és a Rulikowski temető között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában