Ünnepség

2023.11.07. 09:35

A nagykárolyi Vénig László Fotóklub tiszteletbeli tagja lett Tóth István

Forrás: Csíki János

A nagykárolyi Károlyi kastély lovagtermében ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját szombat délután a helyi Vénig László Fotóklub, mely összejövetelre meghívták Tóth István, a Tavirózsa Fotóklub és a Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnökét is. A váradi fotóművész ünnepi beszédében felidézte, hogy első alkalommal 1977-ben járt Nagykárolyban, amikor a Május 9 Fotóklub vezetője, Vénig László megkérte őt arra, hogy mint a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub elnöke vegyen részt az Interklub Károly (Interclub Carei) elnevezésű országos fotószimpóziumon. Ezután folytatták az együttműködést, számos fotókiállítást szerveztek a két fotóklub tagjai, illetve a világ más tájain élő fotóművészek számára is.

A szombati ünnepségen ezután a Vénig László Fotóklub tiszteletbeli tagjának választottak három fotóművészt, köztük Tóth Istvánt is, az oklevelet Hágó Attila Nándor és Bikfalvi Zsolt, az egyesület elnöke, illetve elnökhelyettese adták át. Az indoklásban az szerepel, hogy Tóth István a több évtizedes fotóművészeti tevékenységével hozzájárult Nagykároly kulturális életének fellendítéséhez is. A kitüntetés átvétele előtt a nagyváradi fotóművész a helyi City Rádió meghívott vendége volt, amely háromórás műsort készített a jubileumi fennállását ünneplő fotóklubról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában