Községi napok

2023.10.05. 14:33

Ünnepeltek a paptamásiak

Fotó: Somogyi Orsolya

ERDON-összeállítás

Paptamási Őszi Fesztivál címmel szervezték meg a XVIII. községi napokat az elmúlt hétvégén az észak-bihari településen, melynek keretében vasárnap délben ökumenikus istentiszteletet tartottak. Igét hirdetett Rácz Ervin Lajos, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület generális direktora, a Szatmár- Szigetlankai Református Egyházközség lelkipásztora, aki prédikációjában arra hívta fel az ünneplő gyülekezet figyelmét, hogy a közösségek kilenc fő ismérve az őszinteség, a kölcsönös tisztelet, az együttérzés, az irgalom, az egyenesség, az alázat, az udvariasság, a megbízhatóság és a rendszeretet. Ha ezek megvannak, akkor lehet igazán jó közösségé kovácsolódni, és Istennek is ez a célja velünk, hangsúlyozta.

Az igehirdetés után Pál László, a Paptamási Református Egyházközség lelkipásztora köszöntötte a jelenlévőket, majd felszólaltak: Kállai Benedek, a Nyüvedi Református Egyházközség lelkipásztora, Kocsis Adalbert, a Paptamási Magyar Baptista Gyülekezet vezetőségi tagja és Albert István Zsolt, a Paptamási Magyar Baptista Gyülekezet lelkipásztora. 

Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke a keresztény gyökerek megőrzésének és a közösségépítésnek a fontosságát emelte ki, Matyi Miklós polgármester pedig arról beszélt, hogy ezentúl a községi napok mindig ökumenikus istentisztelettel fognak véget érni, „hiszen ugyanazt az Istent imádjuk”. Énekkel szolgáltak: a Paptamási Magyar Baptista Gyülekezet kórusa, az első osztályos diákok Vura Éva tanítónő vezetésével, valamint a Paptamási Református Férfikórus, illetve az egyházközség tagjai közül ketten szavaltak, Szűcs Ferenc András és Matyi Gréti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában