Beszámoló

2023.10.16. 18:26

Presbiteri konferenciát tartottak Fugyivásárhelyen

Tóth Zsigmond

Szeptember utolsó hétvégéjén, szombaton délelőtt tartotta meg konferenciáját a Bihari Református Egyházmegye Presbiteri Szövetsége Fugyivásárhelyen a református templomban. Az eseményre az egyházmegye 45 egyházközségéből érkeztek résztvevők, mintegy 140-en, presbiterek, gondnokok, főgondnokok, lelkészek.

Mint minden alkalommal, a konferencia munkálatai most is igehirdetéssel kezdődtek. Oláh Ferenc Krisztián, a helyi gyülekezet lelkipásztora szolgált nyitóáhítattal, igei magyarázatát a Máté 16: 13–18. verseire alapozva. Igemagyarázatából kitűnt, hogy a Szentírás szerint Jézus nagyra értékeli a gyülekezetet, de sajnos ennek az ellentéte a mai világ, ahol a kényelem miatt (pl. világhálós élő istentiszteletek közvetítése) már nem tartjuk fontosnak a gyülekezést. „Az egyház lehet az a nagycsalád, ahol együtt tudunk lenni, és itt mindenkinek van egy szerepe, dolga, ezért, mint minden családban, fel kell nőjünk a feladathoz, és tenni kell valamit, mert csak így nő az egyház” – fogalmazott a lelkipásztor.

Az igehirdetés után Vasil István, az egyházmegyei presbiteri szövetség elnöke köszöntötte a konferencia résztvevőit, majd Filep Attila, az egyházmegye esperese, Garnai Sándor egyházmegyei főgondnok, Tóth András, az egyházkerületi presbiteri szövetség elnöke, valamint Erdei Gábor, a Magyarországi Presbiteri Szövetség elnökségi tagjának, illetve békési egyházmegyei szervezőnek üdvözletét hallgathatták meg a résztvevők. Az előadások rendjén elsőként Kelemen István, a hegyközszáldobágyi református gyülekezet lelkipásztora Épített mennyország, majd Lucza István Attila, a Sarmaság-Bányatelep gyülekezet lelkésze Gyülekezetépítés címmel értekezett. A konferencia Filep Attila esperes áldásával ért véget, majd a házigazdák szeretetvendégségre hívták a jelenlévőket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában