Támogatott tartalom

2023.10.10. 13:13

Pelican Kórház – 15 év a betegek támogatásában

Minden 25 évvel ezelőtt kezdődött, a Nufărul negyedbeli Pelikán Poliklinika megnyitása után, az alapítók – dr. Cacuci Ovidiu Gogu vezető orvos, dr. Cacuci Adriana vezető orvos, prof. dr. Maghiar Adrian, prof. dr. Maghiar Teodor, Sotoc Felicia gyógyszerész – erőfeszítése által, 15 évvel később, 2008. október 10-én felavatták a Rogériusz negyedbeli Pelican Kórházat is.

2018-ban a Medicover csoport vezető kórházává váltunk, részesei vagyunk azoknak az erőfeszítéseknek, amelyeket ez a világszerte jelen lévő csoport – Romániában dr. Florinela Cîrstina vezérigazgató vezetésével – a betegek támogatására tesz.

Mára a Pelican Kórház az integrált egészségügyi szolgáltatások legnagyobb magánszolgáltatójává vált az ország északnyugati részén. A nap 24 órájában orvosi konzultációkat, műtéteket, képalkotó és laboratóriumi vizsgálatokat, mentő- és sürgősségi szolgáltatásokat nyújtunk.

Megalapításunk óta több mint 1,5 millió orvosi konzultációt végeztünk. Az orvosi és sebészeti szakterületek széles skáláját lefedve reagáltunk a páciensek igényeire. A betegek egészségét helyezzük előtérbe, azzal a céllal, hogy a lehető leggyorsabban talpra álljanak.

Csapataink szakértelmét – amelyek modern, minimálisan invazív orvosi technikákat, magas színvonalú kezeléseket, saját gyógyszertárainkon keresztül felírt gyógyszereket alkalmaznak – a legmodernebb technológia támogatja, amellyel fel vagyunk szerelkezve, és amely lehetővé tette, hogy az északnyugati régió orvosi elismeréseit elérjük. Büszkék vagyunk arra, hogy elsőként alkalmazzuk a robotsebészetet, egy olyan technológiát, amely jelentős előnyökkel jár a legkülönbözőbb összetett patológiák esetében, például az urológia, az általános sebészet és a gyermeksebészet területén, és a következő lépésünk a robotsebészet alkalmazása az ortopédia és a nőgyógyászat területén.

A partnereinknek is köszönhetjük, hogy eddig eljutottunk, akiknek ezúton is köszönetet mondunk. A betegek érdekében együttműködünk a Bihar megyei Egészségbiztosító Pénztárral, hogy az orvosi szolgáltatásokat elérhetőbbé tegyük, de az Egészségügyi Minisztériummal is, mivel a Nemzeti Egészségügyi Programok egyik szolgáltatójává váltunk, amelyen keresztül ingyenes orvosi szolgáltatásokat tudunk nyújtani az onkológiai, hematológiai és cukorbetegségben szenvedő betegeknek.

A Covid-19 világjárvány idején a betegek támogatásában és kezelésében részt vevő egészségügyi intézményekben az élvonalban voltunk. A Pelican sürgősségi szolgálat személyzete és az intenzív terápiás kollégáink az állami rendszerben dolgozó kollégákkal együtt viselték a világjárvány elleni küzdelem terheit.

Magánkórház lévén, az évek során mégis arra törekedtünk, hogy sikerünk egy részét visszaadjuk a közösségnek. Több száz, nehéz szociális körülmények között élő beteg műtéti költségeit fedeztük. Folytatjuk társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseinket azzal, hogy pénzügyi támogatást nyújtunk a gyermekek számára végzett robotsebészeti műtétekhez.

Társadalmi felelősségvállalási projektünk részeként támogattuk a nagyváradiak sportteljesítményét, az országos kosárlabda-bajnok Nagyváradi CSM fő partnereként.

Mindezekért köszönet jár!

Köszönetet mondunk Nagyvárad közösségének, amely otthont ad 15 éves kórházunknak, betegeinknek, akik segítettek abban, hogy jobbá váljunk, és nem utolsósorban kollégáinknak, akikkel együtt alkottuk a kórház történetét – 165 orvos, gyógyszerész, optikus, több száz nővér,

ápoló, gondozó vagy a támogató csapatokban dolgozó kolléga –, és hálásak vagyunk mindazoknak, akik végig velünk voltak ezen a kihívásokkal teli és sikeres úton.

A nagyváradi Pelican Kórház csapata nevében

dr. Ovidiu Gogu Cacuci főigazgató

 

Fizetett hirdetés!

CH20385

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában