Közvita

2023.10.11. 16:20

Megváltozik több váradi utca adóbesorolása

A nagyváradi polgármesteri hivatal közvitára bocsátotta a város adóövezeti besorolásának módosítására vonatkozó tervezetet.

BN-összeállítás

Egy település területének adóügyi övezetbe sorolását a helyi tanács határozza meg a területnek a település központjához viszonyított helyzete, a közműhálózatokkal való ellátottsága és más, a közigazgatási területegységre jellemző elemek függvényében. A Nagyváradon történt fejlesztések nyomán a következő év elejétől 37 nagyváradi utca adóbesorolása változik meg, ezek közül a legtöbb utca, egyenként hat-hat a Grigorescu negyedben és az Oncsa telepen van, Biharpüspökiben és a Tineretului negyedben öt-öt utca adóbesorolása változik meg. Őssiben, a Szálka domb környékén és Velencén egyenként három utca, a dombvidéken és Váradszőllősön két-két, az ipari parkban és az Állami Egyetem övezetében egy-egy utca adóbesorolása módosul. A felsoroltak közül egy utca az A. adóövezetből a B. adóövezetbe, egy pedig a B. övezetből a C. övezetbe esik vissza. Ugyanakkor 11 utca a B. övezetből az A. övezetbe kerül, négy utca a C. övezetből egyenesen az A. övezetbe, 16 utca a C. övezetből a B. övezetbe kerül, egy utca a D. övezetből a B-be, hat utca pedig a D. övezetből a C. övezetbe kerül át. A felsorolt 37 utca adóövezeti besorolása azért változott, mert időközben leaszfaltozták az utcákat és kiépítették vagy korszerűsítették az esővíz elvezető rendszert, egyes utcákon pedig a gázhálózat is kiépült. 

A közvitára bocsátott anyag megtalálható a polgármesteri hivatal honlapján – www.oradea.ro – a Közviták/Dezbateri publice szekcióban, illetve a váradi városházán. A polgárok a javaslataikat 2023. november 1-ig küldhetik el a primarie@oradea.ro emilcímre, továbbíthatják a 0259-437.544 telefon- illetve fax-számon vagy postán a Pța. Unirii nr. 1 postacímre. Az elküldött javaslatcsomagra írják rá azt, hogy „Recomandare privind proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și tarifelor locale pentru anul 2024” vagy: „Recomandare privind proiectul de hotărâre privind revizuirea zonării fiscale a teritoriului Municipiului Oradea”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában