Omlás

2023.10.25. 17:50

Figyelem, balesetveszély!

A nagyváradi közpénzügyi hivatal Sánc (Griviței) utcai épületével szembeni tömbház betonkorlátja bármikor a járdára omolhat mintegy háromméteres magasságból.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Nagyváradon a Sánc utca felőli gyalogos forgalmat a közpénzügyi hivatallal szembeni tömbház betonplatformjára terelték, az ottani aluljáró-építési munkálatok miatt. Csakhogy a betonozott terület betonkorlátai nagyon rossz állapotban vannak, elrepedtek és elmozdultak, feltehetőleg az ott zajló infrastrukturális munkálatok okozta rezgések miatt. Nemrég a környék lakói acélkábellel kötötték le a betonkorlátot, amely már közel egy tenyérnyit elmozdult a helyéről, és kezdett kifele dőlni. A lakók joggal tartanak attól, hogy a szerkezet rádől a járdára, ahol az emberek a nagypiacra járnak vásárolni. A kockázatot csak növeli az, hogy az arra járók gyakran megállnak azon a betonplatformon, hogy a magasból nézzék a munkálatokat.

A városvezetés képviselői szerint a betonszerkezet stabilitásáért kizárólag a lakótársulás a felelős. „A korlát nem közterületen van, hanem a lakótársulás gondjaira van bízva” – mondta a Bihoreanul hetilapnak Marcel Dragoș, Nagyvárad alpolgármestere. A balesetek elkerülése érdekében azonban a városháza illetékesei ígéretet tettek arra, hogy intézkednek a terület biztosítása érdekében. „Megbeszéltük az ottani kivitelezőkkel, hogy a korlátot leszereljük, nehogy leessen és balesetet okozzon. A munkálatokra valószínűleg a jövő héten kerül sor, amikor egy daru áll majd rendelkezésükre” – tájékoztatott Sebastian Marchiș, a városháza műszaki igazgatója. Hozzátette azonban, hogy a korlát leszerelését követően a lakótársulás kell megoldja azt, hogy elzárják a területet a járókelők elől, illetve az új korlát felszerelését is a lakótársulás kell majd elvégeztesse.

Forrás:  ebihoreanul.ro

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában