Támogatás

2023.10.20. 09:43

Ellenőrizhető az oktatási-nevelési támogatás beérkezése a számlára

Új internetes platformot hozott létre a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) a Szülőföldön magyarul program pályázati értesítőinek gyors kiközlése érdekében.

Képernyőmentés

ERDON-összeállítás

Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor által szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint sok félreértés adódott a kifizetések ábécésorrendes programálásának megszűnése és a két rendben történő kifizetések miatt. Sok igénylő szülő, aki a második kifizetési rendbe került, azt a választ kapta a banknál, hogy „nincs a listán”. „Amit a legtöbben úgy értelmeznek, hogy nem fogják megkapni a támogatást, holott ez nincs így” – húzta alá. Ezért a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége úgy döntött, hogy internetes platformot hoz létre, ahol az igénylők – akár telefonról is – regisztrálást követően megnézhetik, letölthetik, akár ki is nyomtathatják értesítőiket. A https://ertesito.ro/ webplatform elérhető a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapról is. 
A regisztráció pár perc alatt lebonyolítható, amelyet követően máris letölthető az értesítő. Regisztrálni csak azon szülő tud, aki igényelte a magyar állam által biztosított támogatást. Ha problémákba ütközik a regisztráció, tanulmányozni kell az oldal használati utasítását. „Regisztráció után az oldalon a bal oldali menüpontokat végignézve mindenki megtalálja az értesítőjét, amelyre kattintva az pdf formátumban kinyílik. Telefonról használva nem is szükséges kinyomtatni, elég a telefonon bemutatni a bankfióknál, ha kérik” – közölte a programkoordinátor. Arra kérik az érintetteket, hogy minden menüpontot nézzenek végig, egy igénylőnek több típusú értesítése is lehet. Ugyanakkor, továbbra is kapnak postai levelet az új igénylők, azok, akiknél problémák merültek fel a bankszámlájuk kapcsán, illetve akiknek hiányos az igénylése, és hiánypótlásra szorul, valamint az elutasítottak. 
A 2022–2023-as tanévtől immár megemelt, az eddigi 22 400 forintról 100 000 forintnak megfelelő összegre (1260 lej) nőtt oktatási-nevelési támogatást kapnak a bölcsődések, óvodások, általános és középiskolás diákok, valamint főiskolai és egyetemi hallgatók, akik szülőföldjükön magyar nyelvű oktatásban, illetve nevelésben vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában