Kirakodóvásár

2023.09.01. 19:25

Bihari Termékek Vására ezen a szombaton is

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács arra hívja fel a figyelmet sajtóközleményében, hogy szeptember 2-án, szombaton 8 órától 13 óráig ismét megszervezik a Bihari Termékek Vásárát a Szent László téren. Ez heti rendszereséggel történik, azaz minden szombaton vannak ilyen kirakodók, társulási szerződést kötött ugyanis a nagyváradi önkormányzat, a Bihar Megyei Tanács, a belényesi és a margittai polgármesteri hivatal, valamint a Fenntartható Fejlődési Ügynökség(ADD), a Nagyvárad és a Térség Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR-Visit Oradea) és az Érmelléki Gazdák Egyesülete (EGE), annak érdekében, hogy helyi termelői vásárok működhessenek a jelzett településeken. Ezek lényege, hogy helyi mezőgazdasági termelők, kézművesmesterek és élelmiszer-előállítók jussanak egy olyan lehetőséghez, hogy tudják a portékáikat árusítani, akár heti rendszerességgel, a megyei és a helyi önkormányzatok segítségével. Most 36 őstermelő lesz jelen 22 településről, többek közt Belényesből, Bihardiószegről, Sólyomkőfalváról, Székelyhídról, Mácsapusztáról, Vaskohról és Tenkéről, zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, szirupokat, dzsemeket, felvágottakat, mézet stb. hozva magával.

Kapcsolódó hír, hogy ennek a hónapnak az első felében szállítják le azt az ötven asztalt, melyeket az őstermelők használhatnak majd a bihari termékvásárokon. Az asztalok lucfenyőből készültek, ponyvával vannak fedve, alaphelyzetben 100x200 centiméter méretűek. Ugyanakkor védve lesznek a kártevő bogarak és az időjárási viszontagságok ellen. A beszállító egy szlovén cég, a LESARSTVO ŽAŽE d.o.o., a szerződés értéke 160.250 lej, vagyis egy asztal darabja 3205 lej. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában