Utalás

2023.08.09. 16:17

Tizenötödikéig átutalják a támogatást

Illusztráció

ERDON-összeállítás

Hónapok óta fennakadások vannak a 250 lejes pénzügyi támogatás kiutalásával a jogosultaknak. Ez a kellemetlen állapot szűnik meg azt követően, hogy az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma mintegy 625 millió lejt különít el arra, hogy feltöltsék a jogosultak kártyáit újabb 250 lejjel. A támogatást augusztus 15-ig juttatják el az érintetteknek, tudatja közleményében a szaktárca. A 250 lejes összeg kéthavonta jár mintegy 2,5 millió román állampolgárnak. A kedvezményezettek listáját a Munkaügyi és a Társadalmi Szolidaritás Minisztériuma állította össze. „A támogatás első alkalommal érkezik olyan időszakban, amikor az alapélelmiszerek ára átlagosan 25 százalékkal csökken. Így a kiszolgáltatott emberek vásárlóerejének támogatását célzó intézkedések pozitív eredményt hoznak, mivel ugyanazok a termékek lesznek elérhetők, de alacsonyabb áron. Augusztus 15-ig mintegy 2,5 millió (…) kártyát töltenek fel újabb 250 lejes összeggel, hogy a kedvezményezettek minél hamarabb fel tudják használni ezt a támogatást” – nyilatkozta Adrian Caciu tárcavezető.
Erre a szociális juttatásra azok a nyugdíjasok, illetve fogyatékkal élő személyek jogosultak, akiknek a jövedelme nem haladta meg a havi 1500 lejt 2022-ben és a havi 1700 lejt 2023-ban. Jogosultak továbbá azok a legalább két gyereket nevelő családok, illetve gyermekeiket egyedül nevelő szülők, akiknél az egy főre eső havi jövedelem 2022-ben nem haladta meg a 600 lejt havonta, 2023-ban pedig nem volt több havi 675 lejnél. Jogosultak továbbá a hajléktalanok és a szociális segélyekből élők. A program beindítása óta eddig hét alkalommal utalták ki a 250 lejes támogatást, emlékeztet a minisztérium közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában