Programok

2023.08.29. 13:15

Nyári tábor Biharpüspökiben

Ciucur Losonczi Antonius

A Biharpüspöki Szent Lőrinc Plébánia szervezésében ezen a héten nyári tábor zajlik 6–16 éves gyermekek részvételével, hagyományteremtő szándékkal. Varga Sándor plébános portálunknak azt nyilatkozta: ez a második alkalom, és azt tervezik, hogy mindig a búcsúünnep után szervezzék meg, augusztus utolsó hetében. Nem kizárólagosan bibliai témákra fókuszálnak, inkább az a cél, hogy a gyermekek felfedezzék a plébánia környezetét, együtt legyenek, jól érezzék magukat. Az egész hétnek, illetve ezen belül minden egyes napnak van egyfajta dinamikája – „én ezt hegymászáshoz hasonlítanám, felmegyünk a csúcsra, majd leereszkedünk róla”, magyarázta a tisztelendő.

Hétfőtől péntekig 9 és 13 óra közt zajlanak a tevékenységek, kivéve a csütörtököt. A megérkezés után felvezetik úgymond a napot, a reggelizés után pedig elkezdődnek a tevékenységek, többnyire játékok, egészen az ebédig. Csütörtökön azért délután találkoznak, hogy a tábortűz élményét is átélhessék.

Hétfőn a Páli Szent Vince Társaság mentőszolgálatának önkéntesei látogattak ki a táborba, keddi ottjártunkkor a kutyaterápiás bemutatóra készülődtek, illetve várták, hogy érkezzenek a Bonitas iskolából. Szerdán íjászok jönnek, csütörtökön a cserkészek, pénteken pedig egy ugrálóvárban lehet majd eltölteni az időt. Vannak kézműves-foglalkozások is a Zabhegyezőkkel, hiszen, ahogyan Varga Sándor plébános fogalmazott, „nem egyedül csinálom, mert kialakult egy mag, Lőrinc Ilona kántor, valamint a pedagógusok a motorjai az egész tábornak”.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában