Zenés program

2023.08.30. 16:47

Megrendezték a Trombiták ünnepét Réven

Idén is megrendezték a Trombiták ünnepét a révi baptista imaházban múlt vasárnap, augusztus 27-én délelőtt. Ebben az évben a helyiek mellett még három zenekar mutatkozott be.

BN-összeállítás

A résztvevő zenekarok délelőtt 10.30 órakor a település központjában gyülekeztek, ahol egy közös éneklésre került sor, majd az esemény az imaházban folytatódott. „Csodálatos délelőttre ébredtünk, a mai nap egy magasztos alkalom arra, hogy az Urat a hangszerek segítségével is dicsőítsük” – mondta bevezetőjében Opris Florin pásztor. Pop Florian, a helyi imaház vezetője köszöntőjében kiemelte: a rendezvény nem egy fesztivál, nem verseny, itt nem rangsorolnak, nem osztanak díjakat, ez a találkozó azt szolgálja, hogy „közösen imádkozzunk a Teremtőhöz és hálaénekeket zengjünk”. A rendezvényrésztvevőit köszöntötte Dorel Cosma révi polgármester, majd Hasas János révi alpolgármester román és magyar nyelven gratulált a szervezőknek, hogy évtizedek óta minden augusztusban megrendezik a találkozót, megköszönte a résztvevő zenekaroknak, hogy elfogadták a meghívást és eljöttek Révre, majd a líceum megalakulásának 70. és a révi cseppkőbarlang felfedezésének 120. évfordulójára hívta meg a jelenlévőket, melyeket októberben és novemberben szerveznek meg. 

Idén a helyiek mellett Coronini (Krassó-Szörény megye), Pecsély (Szilágy megye), valamint a magyarországi Méhkerék baptista gyülekezeteinek fúvószenekarai kaptak meghívást Révre. A közös éneklést követően több, mint 140 zenész felemelő produkciót mutatott be az Úr dicsőségére. A zenekarok sorra bemutatkoztak, majd előadták a műveket. Az esemény szeretetvendégséggel zárult. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában