Búzaadományok

2023.08.20. 12:37

Kisütötték a magyarok kenyerét

Forrás: RMDSZ

Erdon-összeállítás

Az RMDSZ, a Partiumi Falugazdász Hálózat és a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete (RMGE) a hagyományokhoz híven az államalapítás és az újkenyér ünnepe kapcsán idén is a magyar gazdák búzaadományából süttette ki Bihar megyében a magyarok kenyerét, amelyet el is juttat megyeszerte történelmi egyházainknak.

Forrás: RMDSZ

„Ez immár egy szép hagyomány. Több tonna búza gyűlik össze évente, amivel segítjük a magyar szociális intézményeket. Ilyenkor ebből készül a magyarok kenyere, melyet ezen, illetve a jövő hétvégéig juttatunk el mindenkinek. Jó, hogy ilyen gazdáink vannak, akik másokra is gondolnak és figyelnek arra, hogy abból, ami van, a rászorulók is kapjanak a megyében. Amúgy a gyűjtés még folyik, és kérjük, aki most csatlakozna, az jelezze ezen szándékát a falugazdászoknál” – nyilatkozta portálunknak Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában