Programajánló

2023.08.28. 17:02

Hétvégén rendezik meg a X. Fekete-Körös-völgyi Magyar Napokat

Idén tizedik alkalommal fogják megszervezni szeptember első hétvégéjén a Fekete-Körös-völgyi Magyar Napokat, a dél-bihari szórványmagyarság ünnepét. A továbbiakban a részletes programokat ismertetjük.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

ERDON-összeállítás

Szeptember 1-jén, pénteken 17 órakor a magyarremetei kultúrháztól indul a néptáncosok felvonulása, csoportok érkeznek egész Bihar megyéből, akikhez a Debreceni Hajdú Néptáncegyüttes tagjai is csatlakoznak, a focipályán felállított színpadig vonulnak, ahol fellépnek.
Szeptember 2-án, szombaton 9 órától a kisnyégerfalvi focipályán szervezik meg a Tulipán kupát, majd Köröstárkányban folytatódnak a programok. 11 órától ünnepi istentisztelet és a konfirmandusok találkozóját tartják a református templomban, melynek keretében a Sebestyén László Ede lelkipásztor prédikációs beszédeit tartalmazó kiadványt is bemutatják. 12.30 órától zenés felvonulás, közösen a Szarvasi Fúvószenekarral, illetve elkezdődik a gulyásfőző verseny, melynek eredményhirdetésére 14 órakor kerül sor. 15 órától a Százszorszép Néptánccsoport gyermekei lépnek fel, 16 órától az M. M. Pódium Kulturális Egyesület művészei bábjátékkal, 17 órától a Százszorszép felnőtt tagjai és a Serkentők férfikórus. 18.30 órától a Debreceni Hajdú Néptáncegyüttes, 19.30 órától mulatós percek a Royallal, 21 órától a Kis Cipő (Republic tribute) zenekar ad koncertet.
Szeptember 3-án, vasárnap 15 órától kórustalálkozót tartanak a belényessonkolyosi református templomban. 19 órakor Zsisku János-szórványdíjátadó a belényesi Nicolae Bolcaș Pedagógiai Líceum tornatermében, 19.10 órától Bányavakság, a Nagyváradi Szigligeti Színház előadása.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában