Visszapillantás

2023.08.20. 17:51

Fotókiállítás nyílt az idei Festumról

Forrás: RMDSZ

A 31. Festum Varadinumról szóló retrospektív szabadtéri kiállítás Szent László téri megnyitójával kezdte az RMDSZ péntek délután a Bihar megyei virágkarneváli események sorát, melyeket együttműködésben szervez a Partium Alapítvánnyal és a Varadinum Kulturális Alapítvánnyal.

„Már több mint két hónapja készül ez a kiállítás, mely bemutatja a legrégebbi, legnagyobb nagyváradi magyar közösségi rendezvénysorozat pillanatait. Fontos, hogy lássuk, milyen sokszínű, összetartó és értékkel teli az itteni magyar közösség. Koncertek, az iskolák, az egyházak, a színház rendezvényei, könyvbemutatók és sportesemények – szinte minden rendezvény rajta van egy-egy fotón. Sokszor látjuk a Szent László téren mások, távoli országok, vidékek szépségeit, most mi kerültünk oda. Legyünk büszkék magunkra, hiszen mi is értéket teremtünk és képviselünk ebben a régióban” – nyilatkozta Meleg Vilmos, a Varadinum Kulturális Alapítvány elnöke. 

Forrás: RMDSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában