Programajánló

2023.08.31. 20:45

Dinókiállítás nyílik a várkertben

Forrás: Dino Park Bucuresti

Erdon-összeállítás

Több mint ötven dinómakettet állítanak ki szeptemberben a nagyváradi várban. A mozgó maketteket először láthatjuk Nagyváradon. A dinópark egy tudományos és ismeretterjesztő kiállítás, amely egyedülálló bepillantást kínál bolygónk távoli történelmébe. Szeptember 2. és október 1. között olyan dinoszauruszok makettjeit lehet megnézni, mint a T-Rex, a Triceratopsz, a Brachioszaurusz, a Sztegoszaurusz stb. 

A gyerekek legnagyobb örömére a dinók nem csupán mozognak, hanem hangokat is kiadnak, a legmodernebb technológiával elevenednek meg. A kiállított tárgyakat szivacsból készítették, illetve szilikonnal kezelt textilanyaggal vannak bevonva, a legnagyobbak elérik a 13 méter hosszúságot és a kilenc méter magasságot. A kiállítást a Compania Dino Life szervezi, partnerségben a Román Geológiai Intézettel, a Visit Oradea Egyesülettel és a nagyváradi várral. A dinókat az említett időszakban mindennap 11–20 óra között lehet megnézni. A belépőjegy 25 lejbe kerül, tudatja közleményében a Visit Oradea Egyesület.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában