Munkálatok

2023.08.25. 17:41

Aszfaltozzák a nagyváradi Kapucinus utcát

Forrás: PMO

Erdon-összeállítás

Megkezdődött a nagyváradi Kapucinus (General Traian Moșoiu) utca aszfaltozása, írja közleményében a polgármesteri hivatal. Erre azt követően kerül sor, hogy a Nagyváradi Vízművek és a Hőszolgáltató Vállalat befejezte ott a közműhálózat-felújítási munkálatokat. A kivitelező a Porr Construct, az utcafelújítási munkálat értéke 1.081.923 lej áfa nélkül, a kivitelezési időszak két hónap és magába foglalja a Beöthy Ödön (Iuliu Maniu) és a Kert (Avram Iancu) utca kereszteződésétől a Holdas-templomig tartó útszakasz, illetve a Holdas-templomtól a Zárda (Mihai Viteazul) utcáig tartó szakasz felújítását is. 

Forrás:  PMO

Pénteken megtörtént a stabilizált ballasztanyag kiöntése és elkezdődött a szegélykövek lehelyezése, áll a közleményben. A 326 méter hosszú Kapucinus utca hét méter széles, két forgalmi sáv van, de az utca maga egyirányú; jobb oldalon 2,5 méter széles parkolóhelyek, illetve mindkét oldalon kétméteres járdák vannak.

Forrás:  PMO

Az utcában lévő épületek védelme érdekében ügyelni fognak arra, hogy a felújítás után az esővíz ne szivároghasson be azok alapjaihoz. Kialakítják a behajtókat az ingatlanokhoz, és 21 parkolóhelyet is kialakítanak az úttest jobb oldalán, az út tengelyével párhuzamosan. Hétfőtől kezdődik az első aszfaltréteg öntése a Holdas-templomtól a Zárda utcáig tartó szakaszon, majd ennek befejezése után a Holdas-templom és a Beöthy Ödön utca közötti útszakaszon folytatódik ugyanez a munkálat.

Forrás:  PMO

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában