A liliom útvesztői

2023.08.14. 08:23

Anjou – színházi előadás nemzeti ünnepünkön

Forrás: gyulaivarszinhaz.hu

Erdon-összeállítás

A nagyváradi Magyar Kulturális Napok keretében színházi előadásra kerül sor a Szigligeti Színházban augusztus 20-án, vasárnap 17 órától. A budapesti székhelyű Udvari Kamaraszínház előadásában bemutatásra kerül az Anjou – a liliom útvesztői című kétfelvonásos dráma. A darabot írta és rendezte a Jászai Mari-díjas Andrási Attila.

„A bonyolult jellemeket felvonultató és intrikákkal átszőtt darab a magyar történelem kalandregénybe illő fejezetét mutatja be a történelmi hitelesség igényével, pazar jelmezekkel és díszlettel. A jelmezek és a különleges díszletmegoldások átemelnek egy időben ugyan távoli korba, de az emberi vonások, az ábrázolt dilemmák és a megjátszott tétek szempontjából nagyon is a mában érezhetjük magunkat. A speciális multimédiás technikával kiépített díszletben Zsoldos Béla Liszt Ferenc-díjas zeneszerző műveire bomlik ki az előadás, melyet mi, nézők a nápolyi udvar lakóiként nézhetünk végig” – áll az előadás ismertetésében.

Az ingyenes előadásra a Kálvin János utca 1. szám alatt, a Magyar Polgári Egyesületnél lehet jegyeket igényelni augusztus 14-től, hétfőtől, 10–14 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában