Megbeszélés

2023.08.03. 15:52

A Pető-módszerről tárgyaltak a KREK-nél

Forrás: KREK

ERDON-összeállítás

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Facebook-oldalán található bejegyzés szerint Bogdán Szabolcs János püspök Dénes István Lukács főjegyző és Dénes Éva, a Diakónia Keresztyén Alapítvány nagyváradi fiókja igazgatójának társaságában fogadta dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andreát, a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának dékánját és Csuka Pált, a Pető András Kar Kiemelt Nemzetközi és Nemzeti Szolgáltatási Központjának igazgatóját augusztus 1-jén, kedden. Az EMMI és a Nemzetpolitikai Államtitkárság által támogatott Határon Túli Magyarok Projekt keretében Csuka Pál vezetésével már több alkalommal is szerveztek Nagyváradon konduktív foglalkozást speciális nevelési igényű gyermekek, sérült központi idegrendszerű felnőttek számára.

Forrás: KREK


Az alkalmazott Pető-módszer dr. Pető András nevéhez fűződik. Egyedülálló módszerének (konduktív pedagógiai módszer) alapgondolata az volt, hogy idegrendszerünk a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, s ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. A módszer eredményességét az adja, hogy a konduktor nem választja szét a mozgást, a beszédfejlesztést, az értelmi fejlesztést, a koordinációt, hanem mindenre odafigyel, ugyanakkor a csoportdinamikát is hatékonyan felhasználják. A 48 országban sikerrel alkalmazott holisztikus módszer az első szellemi hungarikum, kizárólag a Semmelweis egyetemen oktatják.
A megbeszélésen az eddigi sikeres együttműködés kiszélesítésének lehetőségeiről tárgyaltak. A konduktív foglalkozás ingyenes, érdeklődni és jelentkezni a további alkalmakra Dénes Évánál lehet a 0740-613-770 telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában