Egy vérből vagyunk

2023.07.02. 18:27

Váradon a jótékonysági futás résztvevői

A nagyváradi Szent Angéla Gyermekotthon lakói várták szombat délután az Egy vérből vagyunk jótékonysági kerékpározás, illetve futás résztvevőit.

Fotó:

János Piroska

Az idei, kerékpározással kiegészült jótékonysági futás a magyarországi Bonyhádról indult pénteken, Bajától Révig a résztvevők kerékpárral tették meg a távot. A jótékonysági rendezvény melynek végén Gyergyószárhegyen 500 nehéz sorsú, otthonokban élő gyermek számára gyerekfesztivált szerveznek első romániai állomása Nagyszalonta volt, ahol szombat délután a Szent Antal Gyermekvédelmi Központ lakói kaptak sportcipőket.

Fotó:       Alexandru Nițescu                                                                                                                                                                                                                                                         

 Délután öt órakor érkezett meg Nagyváradra a maroknyi csapat, a Szacsvay-szobornál a Szent Angéla Gyermekotthonban élők várták a kerékpározókat. A „kötelező” csoportkép elkészítése után a gyerekeket sportcipőkkel és fagyizással lepték meg a szervezők, a kerékpározók pedig tovább indultak Rév irányába, ugyanis az esti szálláshely itt volt kijelölve. Révtől vasárnap reggel a résztvevők már gyalog, pontosabban futva folytatták útjukat a Hargita megyei település felé, ahova a tervek szerint szerdán érkeznek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában