Fotóművészet

2023.07.26. 09:28

Ovi D. Pop alkotásaiból nyílik kiállítás a várban

Fotó: Ovi D. Pop

Ovi D. Pop nagyváradi fotóművész alkotásaiból nyílik kiállítás július 27-én, csütörtökön 17 órától a várbeli Euro Foto Art Galériában, amely FIAP-kiállítóközpontként is működik. A retrospektív kiállítás kurátora Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke.

A kiállító fotóművész – akit sok nagyváradinak nem is kell talán bemutatni – 1973. április 9-én született a Körös-parti városban, 30 éve foglalkozik fotózással, kedvelt témái a portréfotózás, a légi felvételek, illetve a művészi aktfotók. A Duran's kiadó vezetője, amely többek között Bihar megye illusztrált monográfiájának hét kötetét jelentette meg, a kiadványok 1500 fotón keresztül mutatják be a megye legfontosabb helységeit. Fotóival számos díjat szerzett nemzetközi szinten is: 2100 díjából 590 aranyérem, illetve első helyezés. Alkotásaiból több kiállítás nyílt Nagyváradon, Kolozsváron, Érmihályfalván, Hajdúszoboszlón, de Brüsszelben és Szingapúrban is. "A fotózás számomra több mint szenvedély, egy életforma, amelyben részt vesz a családom is. Akkor vagyok a legbüszkébb, ha olyan fotókkal nyerek, amelyek fiamat vagy feleségemet jelenítik meg. Ők a fotográfiai munkám aktív részesei, számomra nagyon fontos az ő támogatásuk. Nélkülük biztosan nem értem el volna ezeket a sikereket” - nyilatkozta a fotóművész.

A kiállításmegnyitón fellép Thurzó Sándor József brácsaművész, a rendezvényt online az egyesület Facebook-oldalán is közvetítik. A tárlat augusztus 20-ig látogatható, keddtől vasárnapig 10 – 18 óra között, az alkotások egy része a váradi tömegközlekedési járművek képernyőin is megtekinthető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában