Felvonulás

2023.07.07. 12:32

Megnyitották a középkori fesztivált

Forrás: Medieval Festival Oradea

Fotó: Dan-Alexandru Peret

Pikó Stefánia

Ünnepélyes felvonulás és eskütétel keretében nyitották meg a 2023-as középkori fesztivált Nagyváradon. A rendezvényre több mint 300 külföldi vendég érkezett Nagyváradra Franciaországból, Ausztráliából, Kanadából, Belgiumból, Angliából, Norvégiából, Szlovéniából és Magyarországról.

A városközpontban jelmezes lovagok, nemesek, asszonyok és leányok vonultak fel csütörtök este 19 óra körül, a helybeliek pedig szép számban gyűltek össze, hogy megnézzék Nagyvárad egyik legnépszerűbb fesztiváljának a nyitó ünnepségét.

Fotó: Pikó Stefánia

A felvonulás a Szent László tér közepén ért véget, ahol a harcosok esküt tettek a kopjatörő bajnokság előzményeként, hiszen az egyszerű szavak nem elegendőek sem a bírák, sem a nép számára, ha az a kérdés merül fel, hogy használtak-e valamilyen sötét varázslatot a versenyben való tejesítmény növelésére. A megmérettetésre készülő harcosok az első próbát már ki is állták, szemrebbenés nélkül tették le az esküt az összesereglett kíváncsiskodók előtt.

Forrás: Medieval Festival Oradea

A fesztivál reggeltől késő estig tartó, változatos programmal várja az érdeklődőket a nagyváradi várban ezen a hétvégén. A fesztivál teljes programkínálata megtalálható az Erdon hírportál felületén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában