Támogatás

2023.07.12. 10:58

Különleges kerékpártúra

Rendhagyó kerékpártúrát szervez július 15-én, szombaton a Pedalăm Egyesület: Hegyközpályi és a Félegyházi Újtelep (Mihai Bravu) között szervezendő biciklitúrával jelenlétükkel Florin Mihuțot támogathatják, az újtelepi kerekesszékes fiatal részt szeretne venni a 2024-es párizsi paralimpián egy kézzel hajtható speciális „handbike” kerékpárral. A fiatal eddig két nemzetközi handbike-próbán vett részt, Olaszországban és Németországban, június végén pedig első helyezést ért el a parakerékpáros országos bajnokságon. A hétvégi rendezvény Facebook-eseményének leírásában szereplő adatok szerint találkozó szombaton 10 órakor lesz a Szent László téren, innen a következő útvonalon haladnak: Hegyközpályi – Hegyközcsatár – Siter – Szalárd – Szentimre – Biharvajda – Biharfélegyháza – Félegyházi Újtelep. A táv 90 kilométeres, utakon fognak haladni, a nehézségi szint közepes. A találkozó célja a közösségteremtés a mozgást szeretők között. „Négy évvel ezelőtt Florin Mihuț egy motorbaleset következtében kerekesszékbe került. Ez azonban nem gátolta meg abban, hogy folytassa szenvedélyét. Vasakarattal rendelkezve nem mondott le arról, hogy továbbra is sportoló legyen” – írták a szervezők a Facebookon.
A résztvevőknél kell legyen személyi igazolvány, védősisak, a kerékpározáshoz megfelelő öltözékben kell érkezzenek, a kerékpároknak rendelkezniük kell fényjelzőkkel elől és hátul. Szükséges még fényvisszaverő mellény, esetleges javításhoz szükséges szerszámok, elsősegély-doboz, hátitáska, pumpa és egy pót kerékpár belső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában