Munkálatok

2023.07.15. 11:31

Korszerűsödik a Grigorescu lakónegyed úthálózata

Forrás: PMO

Leöntötték az első aszfaltréteget a nagyváradi Grigorescu lakónegyedben lévő Ștefan Lupșa utcán, adja hírül a polgármesteri hivatal közleménye. A munkálatokat két hónappal ezelőtt kezdte meg a PORR Construct cég, mely gyorsan dolgozott és feltehetőleg augusztus elejéig be is fejezi az útkorszerűsítést, noha a kivitelezési határidő szeptember 5.

Forrás:  PMO

A kivitelező már a csatornanyílásokat építi ki az utcán, és hamarosan befejezi a járdák és a zöldövezetek kialakítását. A kopóréteg leöntése után a közúti jelzések felfestésével zárul majd le a munkálat. A 385 méter hosszú utca felújításának költsége 1.249.885 lej áfa nélkül.

A közlemény emlékeztet arra, hogy idén tavasszal két másik Grigorescu lakónegyedbeli utca, név szerint az Eugen Groza és Eugen Potoran utcák lettek korszerűsítve, és jelenleg is zajlik több ottani utca modernizálása, ezek a munkálatok az év végéig befejeződnek. Konkrétan a Vasile Stroescu, a Corneliu Zdrehuș, a Jurcsák Tibor, a Jean Săndulescu, a Boda Oszkár, a Mircea Zaciu, a Fábian Imre, a Dumitru Chirilă, a Iosif Pervain, az Alexandru Pele és a Mihail G. Samarineanu utcákról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában