Programajánló

2023.07.19. 14:35

Folytatódik a Nyári Színházi Fesztivál

Forrás: Facebook/Nagyváradi Vár - Nyári Színház

BN-összeállítás

A nyíregyházi Mandala Dalszínház és az RMDSZ Bihar megyei szervezetének koprodukciójában idén július 16. és augusztus 22. között zajlik a Nyári Színházi Fesztivál Nagyváradon. Az előadások kezdési időpontja 20 óra.

Július 24-én, hétfőn A szabin nők elrablása lesz látható (esőnap: augusztus 2., szerda). „A szabin nők elrablása igényesen szórakoztató zenés vígjáték és egyben vallomás a vándorszínházról, mely bemutatja annak romantikáját, szenvedélyességét, örömeit és keserveit egyaránt. Zenés bohózat, mely virtuóz humorú jeleneteivel a régi vándorszínész-társulatok mindig is kedvelt darabja volt és máig visszatérő darabja a magyar színházak repertoárjának is. Igazi színészbarát darab, melyben a kiváló szerepek a társulat idősebb és fiatal tagjai számára egyaránt kínálnak lehetőségeket tehetségük megcsillogtatására” – áll az előadás ismertetésében.

A további produkciók sorában július 29-én, szombaton (esőnap: július 31.) egy legendás darab, a S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) tekinthető meg, az interaktív játék szereplői Kálid Artúr, Gáspár András és Kálloy Molnár Péter. 

Augusztus 12-én, szombaton (esőnap: augusztus 14.) a Rátonyi Róbert Színház érkezik Váradra, a névadója születésének tavalyi centenáriuma alkalmából összeállított Rátonyi 100 című tematikus operettgálával, Teremi Trixivel, Benkő Péterrel és Heller Tamással.

Augusztus 22-én, kedden (esőnap: augusztus 23.) egy kabaréestre számíthatnak a nézők, Három a magyar vigasság címmel, olyan húzónevekkel, mint Nyertes Zsuzsa, Heller Tamás és Beregi Péter. 

A Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál ezen négy előadására (tehát: A szabin nők elrablása, S.Ö.R., Rátonyi 100, Három a magyar vigasság) még korlátozott számban kapható bérlet 65 lejért a Fekete Sas palota alatti RMDSZ-irodában, naponta 10–16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában