Hőség

2023.07.20. 14:58

„Fagyival” hűsölnek az állatkert lakói

Nemcsak az embereket, hanem az állatokat is megviseli a nagy hőség. Épp ezért a váradi állatkert lakóit állatorvos felügyeli, aki fajtánként eltérő módszereket ajánl a gondozóknak.

Forrás: bihon.ro

ERDON-összeállítás

A bőséges víz és a fagyasztott eledel minden lakónak jár. Többek között ezekkel a módszerekkel segítik a Nagyváradi Állatkert lakóit abban, hogy átvészeljék a nagyon meleg időszakot. Az itt élő állatok többsége alkalmazkodott a környezethez, viszont a hőség sokukat megviseli. Rajtuk a következőkkel segítenek a gondozók: naponta 2–3 alkalommal kicserélik a vizüket, poharakba gyümölcsös vizet fagyasztanak le, jeget készítenek elő vödrökben. „Emellett a táplálékot vitaminokkal és sok gyümölccsel egészítjük ki” – részletezte Florin Ienciu, a nagyváradi állatkert adminisztrátora.

Az állatok állapotát az állatkert orvosa felügyeli, aki hétfőtől péntekig jelen van, de vészhelyzet esetén is elérhető. Ugyanakkor a gondozók állandóan, így éjszaka is figyelik az állatokat. Jelenleg több mint 150 állatfajt láthatnak a látogatók, köztük egy 32 éves nőstény csuklyásmajmot, makikat, tigriseket, oroszlánokat, halakat, hüllőket és háziállatokat. Jelenleg szurikáta, maki, európai dámszarvas és tigriskölykök vannak az állatkertben, de a közeljövőben születhetnek még szarvas, láma, antilop és nagy mara kicsinyek is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában