Beruházás

2023.07.17. 17:07

Aláírták az élesdi körgyűrű finanszírozási szerződését

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

Ilie Bolojan megyei tanácselnök a Szállítás- és Infrastruktúraügyi Minisztérium székhelyén a múlt héten aláírta az élesdi körgyűrű építésének finanszírozási szerződését. A támogatást vissza nem térítendő európai uniós forrásokból biztosítják, a 2014–2021 közötti infrastrukturális nagyberuházások programja (POIM) keretében, és a megállapodás összege 120,8 millió lej. A munkálatokat eddig a szállításügyi tárca finanszírozta, a kivitelezőknek ezidáig kifizetett pénzeket az uniós alapokból pótolják, az ezutáni költségeket pedig már a POIM keretében allokált forrásokból fedezik. A napokban különben a Tinód és Sólyomkőpestes közti útszelvényen a koptatóréteget fektették le.
Az élesdi körgyűrű 5,8 kilométer hosszú lesz, a kivitelezéssel a Drum Asfalt–Trameco-konzorciumot bízták meg. A nettó 74,8 millió lej értékű befektetést vissza nem térítendő európai uniós pénzforrásokból finanszírozzák. A projekt a megyei tanács és a Közúti Infrastruktúra-kezelő Országos Társaság (CNAIR) partnerségi megállapodása alapján valósul meg.
Szintén közúti infrastruktúrával kapcsolatos hír, hogy néhány nap múlva aláírják majd az Arad–Nagyvárad gyorsforgalmi út műszaki dokumentációja kidolgozásának európai uniós finanszírozási szerződését is, ősszel pedig a belényesi és a váradszentmártoni terelőutakét. Ezek a befektetések is együttműködésben valósulnak meg a Közúti Infrastruktúra-kezelő Országos Társasággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában