Színház

2023.07.17. 17:04

A szabin nők elrablása a Nagyváradi Nyári Színházi Fesztiválon

Ciucur Losonczi Antonius

A nyíregyházi Mandala Dalszínház és az RMDSZ Bihar megyei szervezetének koprodukciójában idén július 16. és augusztus 22. között zajlik a Nyári Színházi Fesztivál Nagyváradon. Az előadások kezdési időpontja 20 óra, helyszín a várban levő nyári színpad, és úgynevezett esőnapokkal is készülnek. A helyszínt illetően kivételt jelent az Ölelj át! című előadás, melyet a váradi Szigligeti Színházban tartanak meg.
A színházi fesztivál a Charley nénje című zenés vígjátékkal indult vasárnap, és a Vidám Színpad Ölelj át! című produkciójával folytatódik július 23-án. Ennek az előadásnak a helyszíne tehát a Szigligeti Színház lesz, jegyek pedig már nem válthatók rá. Július 24-én, hétfőn A szabin nők elrablása lesz látható (esőnap: augusztus 2., szerda).  „A szabin nők elrablása igényesen szórakoztató zenés vígjáték és egyben vallomás a vándorszínházról, mely bemutatja annak romantikáját, szenvedélyességét, örömeit és keserveit egyaránt. Zenés bohózat, mely virtuóz humorú jeleneteivel a régi vándorszínész-társulatok mindig is kedvelt darabja volt és máig visszatérő darabja a magyar színházak repertoárjának is. Igazi színészbarát darab, melyben a kiváló szerepek a társulat idősebb és fiatal tagjai számára egyaránt kínálnak lehetőségeket tehetségük megcsillogtatására” – áll az előadás ismertetésében.
A további produkciók sorában július 29-én, szombaton (esőnap: július 31.) egy legendás darab, a S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) tekinthető meg, az interaktív játék szereplői Kálid Artúr, Gáspár András és Kálloy Molnár Péter. Augusztus 12-én, szombaton (esőnap: augusztus 14.) a Rátonyi Róbert Színház érkezik Váradra, a névadója születésének tavalyi centenáriuma alkalmából összeállított Rátonyi 100 című tematikus operettgálával, Teremi Trixivel, Benkő Péterrel és Heller Tamással. Augusztus 22-én, kedden (esőnap: augusztus 23.) egy kabaréestre számíthatnak a nézők, Három a magyar vigasság címmel, olyan húzónevekkel, mint Nyertes Zsuzsa, Heller Tamás és Beregi Péter.
Jegyeket és bérleteket az RMDSZ nagyváradi, Fekete Sas palotabeli székházában lehet vásárolni, naponta 10 és 15 óra között, illetve a Gekko Pubban a Tudor Vladimirescu (Körös) utca 40. szám alatt, mindennap 17 és 24 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában