Évzáró

2023.06.29. 13:00

Tanév végi hálaadó szentmise Margittán

Margittán, az Árpád-házi Szent Margit római katolikus templomban június 25-én tartották meg a tanév végi hálaadó szentmisét (Te Deum laudamus). Erre elsősorban a diákokat és a tanárokat hívták és várták, hogy hálát adjanak a tanév befejezése alkalmából Teremtőnknek.

Szőke Ferenc

A misét Tóth Attila-Levente plébános celebrálta, és a diákokon és tanárokon túl a rendszeresen templomba járó hívek is együtt imádkoztak a tanévet zárókkal. Ugyanakkor imádkoztak azért is, hogy az érettségizők sikerrel vegyék életüknek ezt a fontos „akadályát”. „Van miért imádkozni, de a fontos, hogy ne féljünk. Életünk alapja, hogy ne féljünk, hiszen az Úr mellettünk áll. Tehát nem vagyunk egyedül, mivel az Úr a tenyerén hordoz bennünket” – fogalmazott Tóth Attila-Levente. Kiemelte azt is, hogy nem kötelező az árral egy irányba úszni, ha az nem a helyes irány. „Árral együtt úszáshoz nem kell bátorság. De az árral szemben úszás már bátorságot igényel” – hangzott el beszédében. 

 

Arra is felhívta a szülők figyelmét, hogy az a hivatásuk, hogy neveljék, a jó útra tereljék gyermekeiket, akkor is, ha a gyermek nem azt az utat látja jónak. A szülői tapasztalat viszont már tudja, melyik a helyes út. A szülőnek kötelessége a gyermek sorsát irányítani, fejtette ki Tóth Attila-Levente. A mise végén a plébános és az egész közösség áldását adta a végzős diákokra, akik egy-egy emlékkártyát kaptak, melynek mindkét oldalán a megfelelő ima volt olvasható. Ezt követően Nyírő Szabolcs vallástanár kiosztotta az okleveleket a vallásversenyen kiemelkedő eredményeket elért tanulóknak. A tanévzáró misén a zenei szolgálatot, ifjúsági hangszerelésben, a H-moll zenekar szolgáltatta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában