Hitélet

2023.06.19. 13:02

Református lelkészeket szenteltek fel

Fotó: Torkos Márk Erik

ERDON-összeállítás

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület ünnepi közgyűlésén június 16-án, péntek délután nyolc ifjú lelkipásztort szenteltek fel a nagyvárad-újvárosi templomban. Igét hirdetett Kádár Tamás, a Zilahi Református Egyházmegye esperese, aki kihangsúlyozta, hogy immár önállóan kell dönteni, és nem a népszerűséget, a hízelgők kegyeit kell keresni, hanem Isten akaratát kell követniük a lelkipásztoroknak. Ellenpéldaként Jóás júdeai királyt említette, aki csak addig tudott Isten akarata szerint kormányozni, amíg jó mentora, tanácsadója volt a főpap személyében. 

Lelkészszentelésre minden évben egyszer kerül sor, a felszentelendő lelkipásztoroknak a teológia elvégzése után sikeresen le kell tenniük a második lelkészképesítő vizsgát (ún. nagypapi vizsga). A pályakezdő lelkipásztorok a szertartás alatt esküt tesznek a közgyűlés előtt, majd az egyházkerület elöljárói, illetve az esperesek megáldják őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában