Eredmények

2023.06.28. 16:47

Négy tanuló tízes átlagot szerzett a képességfelmérőn

Forrás: bihon.ro

BN-összeállítás

Bihar megyében a vizsgázó nyolcadikosok 75,75 százaléka szerzett ötös vagy annál nagyobb átlagot a képességfelmérőn, ami az országos átlag (76,2%) alatt van – derül ki a Bihar Megyei Tanfelügyelőség közleményéből. A megyében a vizsgára feliratkozott diákok 92,59 százaléka jelent meg ténylegesen a megmérettetéseken, ami 4354 személyt jelent. Négy tanuló tízes átlagot szerzett. Ők a nagyváradi Emanuil Gojdu Főgimnázium (három tanuló) és a Dacia Általános Iskola (egy tanuló) diákjai. Román nyelv és irodalomból a vizsgázók 74,04 százaléka szerzett ötösnél nagyobb jegyet (3242), matematikából 73,92 százalék, anyanyelv és irodalomból pedig 88,06% (752 diák) kapott átmenőnél nagyobb jegyet. Matematikából 66 diák szerzett tízest, míg az anyanyelvi vizsgán négy tanuló kapta meg a legnagyobb minősítést. A tanfelügyelőség közleményéből az is kiderül, a magyar nyelv és irodalomból a vizsgázók 87,67 százaléka (711) szerzett ötösnél nagyobb jegyet, négyen tízest kaptak; német nyelvből 97,30% szerzett ötösnél nagyobb jegyet, de egy tízes sem született; szlovák nyelvből a vizsgázók 83,33 százaléka (öt diák) kapott ötösnél nagyobb jegyet és egy vizsgázó sem kapott tízest. Az idei képességfelmérő vizsgáról Bihar megyében egy diákot sem zártak ki csalási kísérlet miatt. 
Óvásokat benyújtani tegnap 16–19 óra között lehetett, illetve ma déli 12 óráig még meg lehet ezt tenni. A végleges eredményeket július 4-én közlik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában