Tengerpart

2023.06.20. 13:42

Indulnak a napvonatok a román tengerpartra

Fotó: Alexandru Nițescu

A CFR vasúttársaság múlt pénteken indította el a napvonat elnevezésű nyári közlekedési programot. Nagyváradról az IRN 1932-es járat 09.56-kor indul Mangaliába, és másnap, közel 18 órával később, 16.21-kor érkezik meg célállomására. Visszafelé a vonat 15.53-kor indul Mangaliából és 09.24-kor érkezik Nagyváradra. A Nagyvárad–Mangalia tengerparti útra szóló egyirányú utazás ára felnőtteknek másodosztályon 155 lejnél kezdődik internetes jegyvásárlás esetén. A jegypénztáraknál vásárolt jegyek valamivel többe kerülnek. Az árak attól is függnek, hogy milyen osztályon és, hogy hány személyes hálókocsiban utaznak. A vasúttársaság bejelentette, hogy a turistáknak 2023. szeptember 10-ig naponta 32 vonat biztosít közvetlen összeköttetést az ország egész területéről a Fekete-tenger partján és a Duna-deltában található üdülőhelyekre.
Nagyváradról Konstancára közvetlen repülőjárattal is el lehet jutni az Air Connect társasággal. Az út csak oda egy személynek 330 lejtől (júliusi ár) kezdődik, feladott poggyász nélkül. Szeptemberben, amikor az utolsó közvetlen járatok indulnak a román tengerpartra, egy menettérti út a légitársasággal egy két felnőttből és egy gyermekből álló család számára 590 euró körüli összegbe kerül (ami 2900 lejnek felel meg). Ez az ár egy darab kézipoggyászon kívül utasonként egy 23 kilogrammos feladott poggyászt is tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában