Ajánló

2023.06.19. 09:42

Idén is lesz Nyári Színházi Fesztivál a váradi várban

A nyíregyházi Mandala Dalszínház és a Bihar megyei RMDSZ szervezésében idén is lesz Nyári Színházi Fesztivál a várban július 16. és augusztus 22. között. Hat előadásra számíthatnak az érdeklődők, a bérlet- és jegyárak nem változtak.

Ciucur Losonczi Antonius 

A Nagyváradon tartott péntek délelőtti sajtótájékoztatón Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke kifejtette, hogy ez immár a 11. évad lesz, és igyekeztek könnyed és szórakoztató, ugyanakkor jó minőségű előadásokat beiktatni a programba úgy, hogy az előző évekhez hasonlóan minden korosztályt megszólítsanak. A Partium Alapítvány mellett ezúttal a MAKET és az Újvárad folyóirat azok a partnerek, melyekkel együttműködnek. Mind a hat előadás kezdési időpontja 20 óra, helyszíne a várban levő nyári színpad, és úgynevezett esőnapokkal is készülnek. Egy bérlet 99 lejbe kerül, a belépőjegy ára elővételben 25, a helyszínen pedig 30 lej, ezeket az RMDSZ Fekete Sas palotabeli székházában lehet igényelni június 21., szerdától kezdve hétköznaponként 10 és 15 óra között. Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház vezetője kiemelte, hogy sikeresen pályáztak a magyarországi Kulturális és Innovációs Minisztérium előadóművészeti többlettámogatások rendszerének magyar– magyar határon átnyúló kapcsolatokra vonatkozó kiírása keretében.
Július 16-án, vasárnap (esőnap: július 17.) a Mandala Dalszínház mutatja be a Charley nénje című zenés vígjátékot, Mikó István rendezésében, aki színészként is közreműködik az ezredes szerepében. A társulat ezt tavaly márciusban játszotta először Nyíregyházán, és olyan slágerek csendülnek fel a darabban, mint például az Orchideák. 
Július 23-án, vasárnap (esőnap: július 24.) a Vidám Színpad Ölelj át! című produkciója lesz látható, Neil Simon romantikus komédiájában Götz Anna, Sajgál Erika, Pusztaszeri Kornél és Kálid Artúr lépnek színpadra. 
Július 29-én, szombaton (esőnap: július 31.) egy legendás darab, a S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) tekinthető majd meg, az interaktív játék szereplői Kálid Artúr, Gáspár András és Kálloy Molnár Péter. 
Augusztus 12-én, szombaton (esőnap: augusztus 14.) a Rátonyi Róbert Színház érkezik Váradra, a névadója születésének tavalyi centenáriuma alkalmából összeállított Rátonyi 100 című tematikus operettgálával, Teremi Trixivel, Benkő Péterrel és Heller Tamással. Augusztus 22-én, kedden (esőnap: augusztus 23.) egy kabaréestre számíthatnak a nézők, olyan húzónevekkel, mint Nyertes Zsuzsa, Heller Tamás és Beregi Péter. A hatodik előadás időpontja még egyeztetés alatt van: a Mandala Dalszínház valamikor augusztus 12. és 22. között hozza el Váradra A szabin nők elrablása című zenés bohózatot, Mikó Istvánnal a főszerepben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában