Bibliahét

2023.06.28. 09:05

Az identitásról szerveztek vakációs bibliahetet a váradréti gyülekezetben

Az identitás a témája annak a vakációs bibliahétnek, mely ezekben a napokban zajlik a nagyvárad-réti református egyházközségben.

Fotó: Márkus Milán

Ciucur Losonczi Antonius

Érdeklődésünkre válaszolva Kabai Kitty beosztott lelkész elmondta, hogy a hollandiai KOEN-es anyagot használják és „az egész hét tulajdonképpen egy identitástörténet”, különböző díszletekkel, de főleg ruhatárral, külön a lányoknak és külön a fiúknak. És ebbe vonódik bele a bibliai történet és a játék is. Az első nap témája például Ádám és Éva bőrruhája volt, ami a "szeretetből teremt" napi üzenettel egészült ki. Kedden Anna kismama ruhájáról volt szó ("szeretetből ajándékoz"), szerdán József ruhatárára fókuszálnak ("szeretetből átöltöztet"), csütörtökön Illés Elizeushoz kerülő palástjára ("szeretetből gazdagít"), míg pénteken Jézus ígéretére, vagyis a mennyei fehér ruhára ("szeretetből jutalmaz").

Fotó: Márkus Milán

Nagyon aktuálisnak tartjuk azt, hogy nem mindegy, hogy fiúnak vagy lánynak születünk, és ez jól ábrázolható a gyermeknek a ruhákkal – magyarázta Kabai Kitty. Körülbelül 50-60 gyermek vesz részt a foglalkozásokon, akik közül nagyjából tizenötön már nagyok, ifisek, ők segítenek a kicsiknek. A délelőtt első napirendi pontja a bibliai történet, vagyis az oktatás, a nevelés, a jelenetek a templom alagsorában vannak bemutatva. Aztán van egy kis tízórai szünet, amit játék követ egészen 13 óráig. A vasárnap délelőtti istentisztelet keretében pedig összefoglalják mindazt, amit tanultak, Isten és a gyülekezet színe előtt. A lelkész munkáját Márkus Zoltán kántor, valamint Nemes Lujza presbiter és Gergely Natália vallástanár segíti. A tervek szerint szeptemberben, a tanév kezdete előtt az ovisoknak is tartanak majd bibliahetet, tudtuk még meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában