Támogatott tartalom

2023.06.16. 07:36

Az Alice Csodaországban varázslatos ökológiai birodalommá változtatja a nagyváradi ERA Parkot

A nagyváradi ERA Park két hétre elvarázsolt vidékké változik, tele olyan eseményekkel, amelyek előmozdítják a környezetvédelmet és az újrahasznosítást.

Az Aradi út 62. szám alatti kereskedelmi központ június 18. és július 1. között ad otthont az Alice Csodaországban: egy újrahasznosított történet című kiállításnak, amely kizárólag újrahasznosított anyagokból készült, az ESCU Egyesülettel együttműködve.

Egy „varázslatos és interaktív kiállításról” van szó, ahogy a szervezők mondják, amely a környezetvédelem fontosságát és a szelektív gyűjtés hasznát, illetve a nem szokványos és kreatív mód-szerekkel történő újrahasznosítás előnyeit helyezi előtérbe.

A nagyváradi ERA Park kupolája alatt áthaladók szuggesztíven berendezett szobákat fedezhetnek fel, ahol képeket készíthetnek, és kapcsolatba léphetnek az Alice Csodaországban történetének híres szereplőivel. A kicsiket bátor kihívások várják, mint például a Fehér Nyúl lépéseinek követése, Hernyó úr rejtvényeinek megfejtése és a Szívek Királynőjének legyőzése egy sakkjátszmában, lenyűgöző meglepetésekkel.

„A szcenográfiai szinteken megtervezett kiállítás több kiindulási pontot gyűjt össze, amelyek égisze alatt számos tervező és művész újrahasznosított anyagokból épített háromdimenziós alkotásai láthatók, különféle bútorok, ruhadarabok, természeti tájak, kellékek és fantáziaépítmények, színházi díszletek, panelek és szereplők a történetből. A látogatóknak lehetőségük lesz felfedezni velünk egy egyedülálló, magával ragadó élményt, amely mindenkit aktív szerepre buzdít a kiállítási környezet-ben”, közölték az ESCU Egyesület képviselői.

A kiállítás „vizuális metafora formájában” reprodukálja majd egyes újrahasznosítható hulladékok dizájntárgyakká való átalakulásának teljes folyamatát.

Kalandok a Prietenii Veseliei csapatával és a Bolondos Kalapossal

A kiállításon kívül az ERA Park egyéb tematikus tevékenységeket is szervez az Alice Csoda-országban története kapcsán és a környezetvédelem jegyében. Június 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap 16 és 19 óra között kalandozásra várják a legkisebbeket a Prietenii Veseliei társasággal.

Az érdeklődők kreatív műhelyben tanulhatnak meg a Bolondos Kalaposhoz hasonló kalapot készíteni, szórakozhatnak varázslatos kártyatrükkökön, de újrahasznosítási kategóriák szerinti válogatáson, műhelymunkákon is részt vehetnek, gyerekek és szülők egyaránt. Szintén egyedi lesz az a műhely, ahol a kicsik segítenek átalakítani Alice hősnőt, aki a szemük láttára „nő majd nagyra”.

Ezen kívül lesz egy óriási „Alice Csodaországban” kirakós és egy újrafelhasznált textilből ké-szült, édességekkel teli pinata gyerekeknek.

A hangulatot természetesen sok játékkal tartjuk fenn, a szórakozás pedig garantált.

Ezeken a rendezvényeken a részvétel ingyenes!

 

Újrahasznosítsunk együtt!

A nagyváradi ERA Park az újrahasznosítás ösztönzését tűzte ki célul, a bevásárlóközpont üzleteivel együttműködve. A kiállítás partnere, a Carrefour hipermarket a használt étolajat és akkumulátorokat hasznosítja újra. Így azok a vásárlók, akik 4 liter fáradt olajat adnak át a Carrefour ügyfél-szolgálatánál, 1 liter olajat kapnak ingyen. Ezenkívül a Carrefour 8 leadott használt hordozható akkumulátorhoz új AA vagy AAA elemet kínál a Carrefour saját márkájától, 20 használt elemhez pedig egy új AA vagy AAA hordozható akkumulátort kapnak a résztvevők az Energizer termékcsaládból.

A kezdeményezéshez csatlakoztak a termékeiket az ERA piacán árusító helyi termelők is, akik június 22-én és 29-én, 16 és 20 óra között a „Vigyázz a természetre és a közösségre” kampányban vesznek részt. Minden elköltött 10 lej után a vásárlók kapnak egy 10 pontos jegyet. Ötven összegyűjtött pont után egy ERA Piac feliratú, újrafelhasználható textilszatyrot kapnak.

Várunk tehát mindenkit szeretettel: a vásárlás, a rendezvények iránt, és mindenekelőtt a varázslat és a természet szeretetével!

(Fizetett hirdetés, CH19386)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában