Öregdiákok

2023.05.24. 18:35

Találkoztak az Ady-líceum volt diákjai

Fotó: Pap István

Pap István

A hagyományokhoz híven ebben az évben is okleveleket osztott ki a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum azoknak a volt diákjainak, akik legalább ötven éve érettségiztek a tanintézményben. Mivel az iskola nagyszabású felújítás alatt áll, köztük a díszterem is, emiatt egyetlen nagyobb terem sem állt rendelkezésre, ahol összegyűlhettek volna az egykori diákok. Ezért a hatvan és a hetven évvel ezelőtt érettségizetteket a szintén még felújítás alatt álló tanáriban köszöntötte Vad Márta iskolaigazgató múlt szombaton, aki ugyancsak az iskolafelújításról és annak körülményeiről beszélt az ünneplőknek. „Tavaly lett 250 éves iskolánk, és a legszebb születésnapi ajándék az volt, hogy a tanintézmény megújul, és ennek önök is a részesei most egy kicsit. Tavaly júliusban kezdődött és két és fél évig tart a felújítás. Ez nagyon sok idő, de büszkén visszük, és köszönetet mondok a kollégáknak, a szülőknek és a diákoknak, mert egy panaszszó sem hangzott el” – fogalmazott. Kifejezte reményét, hogy a mostani szokatlan körülmények is hozzájárulnak ahhoz, hogy emlékezetes legyen a találkozó.

A rövid köszöntő után az oklevelek átnyújtása következett. Az igazgató a tanáriban gyémántokleveleket osztott ki a hatvan évvel ezelőtt érettségizetteknek és kilenc rubinoklevelet adott át a hetven évvel ezelőtt végzett volt diákoknak. Végül a tanári közelében lévő két osztályteremben az ötven évvel ezelőtt végzetteknek adott át aranyokleveleket. Vad Márta lapunknak elmondta, hogy több száz oklevelet nyomtattak, és azoknak, akik nem jöttek el a találkozóra, az egykori osztálytársak vagy a hozzátartozók juttatják majd el a diplomát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában