Statisztika

2023.05.01. 11:58

Negatív a februári természetes szaporulat Bihar megyében

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Bihar megyében februárban 343 élve születést és 550 elhalálozást jegyeztek, vagyis megyénkben negatív természetes szaporulat volt februárban, mert 207-tel többen hunytak el, mint ahányan születtek. 

A statisztikai hivatal megadta az adatokat egy évre visszamenőleg, amiből kiviláglik, hogy mindvégig negatív volt a természetes szaporulat megyénkben. A legrosszabb arány tavaly februárban volt, amikor 446-tal több ember halt meg, mint ahány született. A Bihar Megyei Statisztikai Hivatal adatai szerint az élve születések száma 88-cal kevesebb volt februárban mint idén januárban és 24-gyel kevesebb, mint tavaly februárban. Az azonban vigasztaló, hogy az elhalálozások száma is csökkent: 139 személlyel kevesebb halt meg februárban, mint januárban és 263 személlyel kevesebb, mint tavaly februárban. 

A statisztikai hivatal jelentéséből az is kiderül, hogy februárban 130 esketést végeztek és 67 válást mondtak ki Bihar megyében, 44-gyel, illetve 43-mal többet mint az idei év első hónapjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában