Díjazás

2023.05.19. 09:52

Farkas Bertalan adott át díjakat váradi pedagógusoknak

Ciucur Losonczi Antonius

Kétnapos látogatást tett Nagyváradon Farkas Bertalan vadászpilóta, az első magyar űrhajós május 17-18-án a 31. Festum Varadinum keretében, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ), Kéry Hajnal megyei elnök, illetve a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ szervezésében. Több beszélgetésen is részt vett, illetve bemutatták azokat az oktatási szoftvereket és eszközöket, amelyeknek célja különleges tanulási élményt nyújtani a tanulók számára. A helyszín minden alkalommal a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum volt.

Szerda délután a pedagógusok ismerkedhettek a központ termékeivel és az általa kifejlesztett didaktikai anyagokkal. Farkas Bertalan díjat adott át három pedagógusnak a Bihar megyei oktatásban kifejtett tevékenységükért, amely révén megszerettették a diákokkal a matematikát, a robotikát és az informatikát. Elismerésben részesült Kéry Hajnal matematikatanár, főtanfelügyelő-helyettes, Konrád Katalin, a Szent László Líceum igazgatója és Zsigó Tamás informatikatanár, tanfelügyelő. Három tanár pedig a robotika és tudományos-műszaki tantárgyak oktatásának területén kifejtett munkájáért vehetett át kitüntetést: Harácsek Klementina a Szent László Líceumból, Hibácskó Gizella az Ady Endre Elméleti Líceumból és Nagy István a Mihai Eminescu Főgimnáziumból. Négy iskola pedig egy-egy oktatási szoftvercsomagnak örvendhetett: a Szent László líceum, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Szacsvay Imre Általános Iskola és az Ady Endre líceum. Később, egy másik eseményen az RMDSZ részéről Botházy Nándor és Csuzi Botond faggatta a neves meghívottat pályafutásáról, különböző élményeiről, emlékeiről a gyermekkortól a világűrön keresztül napjainkig. Csütörtök délelőtt ez megismétlődött, azzal a különbséggel, hogy diákok ültek a hallgatóság soraiban és dr. Kormányos László történelemtanár volt a kérdező. „Én mindig szeretek a gyermekek, illetve fiatalok társaságában lenni. Őszinték vagytok, először nem mertek kérdezni, de azután ömlenek a kérdések, mikor feloldódik a hangulat. Azt kérem tőletek: legyetek mindig bátrak, érdeklődőek, merjetek kérdezni, mert fantasztikus dolog, hogy hatalmas információmennyiség áll rendelkezésünkre az élet minden területén”, tanácsolta Farkas Bertalan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában