Tisztújítás

2023.04.21. 10:44

Szilágyi Ibolya maradt a PMNYE elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott csütörtök délután a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. A jelenlevők ismét Szilágyi Ibolya elnöknek szavaztak bizalmat újabb kétéves mandátumra.

A szerző felvételei

Ciucur Losonczi Antonius

Felvezetésképpen Szántó Ildikó szociális szakértő tájékoztatta a jelenlevőket az őket érintő juttatásokról, valamint törvénymódosításokról. Ezt követően Szilágyi Ibolya elnök ismertette tevékenységi beszámolóját, mely ezúttal három évet ölelt át, mivel a koronavírus-járvány alatti korlátozások miatt elmaradt akkor a közgyűlés. Többek közt felidézte, hogy amikor a körülmények lehetővé tették, számos kiránduláson, könyvbemutatón, társasági összejövetelen, előadáson vettek részt. Ápolták a kapcsolataikat a baráti nyugdíjas egyesületekkel, a pandémia okozta kényszerszünet után újra elkezdték a kóruspróbáikat. Jótékony céllal kézműveskedtek, közös színházlátogatásokkal gyarapították az élményeiket. Ott voltak városi eseményeken, a különféle RMDSZ-es ünnepségeken, évfordulós megemlékezéseken. Szilágyi Ibolya köszönetet mondott a kórust vezető Boros Beatricének önzetlenségéért és fáradhatatlan munkájáért. Mint fogalmazott, hálásak meghívott vendégeiknek is, akik hozzájárultak műsoraik színvonalának az emeléséhez. Köszönetet mondott mindenkinek, aki eljön a rendezvényeikre, az újvárosi RMDSZ-nek, amiért ismét a székházában tarthatják a kóruspróbáikat, valamint a Szent László Római Katolikus Líceumnak és a Partiumi Keresztény Egyetemnek, hogy használhatják a dísztermeiket. Jól tudnak együttműködni az Éva Klubbal és a nagyváradi Erdélyi Kárpát Egyesülettel is, hangzott el.

 

Rendezvényeiket anyagilag főleg pályázatokból fedezték. Az elmúlt három évben támogatást nyertek a megyei tanácstól, a Communitas Alapítványtól és az RMDSZ-től, melynél közösen pályáztak a váradi nőszervezettel. Az évi 3,5 százalékos adótámogatás is hozzájárult költségeik fedezéséhez. 2020-ban 111-en, 2021-ben 93-an, 2022-ben 139-en fizettek tagdíjat, a befizetett összeg nagyobb része a székházuk fenntartására szolgált. Ugyanakkor 2020-ban négyen, 2021-ben öten, 2022-ben 28-an iratkoztak be az egyesületbe. Sajnos néhányan elhaláloztak, szeretettel gondolnak rájuk, hiányukat érzik, hangsúlyozta Szilágyi Ibolya.

A továbbiakban Biró Rozália parlamenti képviselő, az RMDSZ Nőszervezet országos elnöke fejezte ki nagyrabecsülését a szépkorúak iránt, majd beszélt a parlamenti és a kormányzati munka aktuális kihívásairól.

A szavazásnál kiderült, hogy Szilágyi Ibolya maradt a PMNYE elnöke a következő kétéves mandátum idejére is, aki Székely Hajnalt kérte fel arra, hogy legyen a szervezet ügyvezetője. Alelnöknek Anderkó Katalint választották meg, a vezetőség tagjai még Lucaci Irénke és Major Éva. Az ellenőrző bizottságot Schönstein Ida, Krikkay Mária és Pantea Etelka alkotják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában