Húsvét

2023.04.08. 08:17

Nagypénteki énekes áhítatot tartottak Nagyvárad-Olasziban

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A Nagyvárad-Olaszi Református Egyházközség szeretettel hívott és várt mindenkit az immár hagyományossá vált nagypéntek délutáni énekes áhítatra, melynek célja minden esztendőben együtt járni végig a nagyheti eseményeket és a szenvedéstörténetet énekek és igei részek olvasásán keresztül. Közreműködött Meleg Vilmos színművész, presbiter, a gyülekezet Béczy Ernő Kórusa és Jakó Sándor kántor, karvezető. A Passió történetét Dénes István-Lukács és Nacsádiné Csuka Melinda lelkészek olvasták fel.

„Nagypéntek van! A megváltás valósággá lett: Jézus Krisztus az ember iránt való szeretetéből az életét adta, hogy reményt adjon az örök életre. A keresztyénség legfontosabb szimbóluma mindig is a kereszt volt. Mert egyedül a kereszt mondhatja el mindazt, amit Isten értünk tett. Istennek ama Báránya, aki elveszi a világ bűneit - nagypénteket ünnepelni azt jelenti, hogy hittel elfogadjuk a keresztáldozatot. Négy éve hagyomány gyülekezetünkben, hogy nagypéntek délután énekes áhítat keretén belül végig olvassuk a szenvedéstörténetet. Köszönet gyülekezetünk kórusának, melynek tagjai a Passió történethez kapcsolódó énekeket éneklik. Induljunk el együtt lélekben ebben az órában a Golgota felé és nagypéntek mélységében is lássuk meg a feltámadás dicsőséges csodáját”- fogalmazott Dénes István-Lukács.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában