Húsvét

2023.04.07. 06:56

Ma kezdődik a húsvéti vásár Nagyváradon

Pénteken 14 órától kezdődik az idei húsvéti vásár, amit a nagyváradi várban rendeznek meg április 7–17. között a Visit Oradea egyesület szervezésében és a váradi önkormányzat támogatásával.

Forrás: Targul de Pasti Oradea/Facebook

Fotó: Amazing Visuals

ERDON-összeállítás

A húsvéti vásár alkalmából ezúttal is számos programmal készülnek a gyerekeknek és az egész családnak. A fejedelmi palota udvarán kapnak helyet az ételes/italos standok és az árusok, a gyermekprogramok egy része, a nyuszilabirintus és az arcfestő sátor is. Ugyanitt egy pihenőhelyet és étkezőasztalokat is felállítanak. A külső udvaron a kicsik és tizenévesek számára készülnek különböző játékokkal és tevékenységekkel, például lesz egy mini-állatkert is. A Bethlen-bástyában zajlanak a bábszínházi előadások és a bűvészbemutatók. Rossz idő esetén a színpadi rendezvényeket az F-épület multifunkcionális termében tartják meg. A vásár napi programja és a tevékenységek teljes listája megtalálható a rendezvény honlapján (www.targuldepastioradea.ro) és Facebook-oldalán (@targuldepastioradea).
A vár előtt zajló aluljáró-építési munkálatok miatt nehézkes lesz a vásár megközelítése, épp ezért a szervezők alternatív útvonalakat javasolnak a gyalogosoknak, kerékpárosoknak, autósoknak és a tömegközlekedési járművekkel érkezőknek. Ezek az útvonalak a rendezvény Facebook-oldalán találhatók meg. A húsvéti vásár ideje alatt a Bethlen-bástya melletti parkoló ingyenesen használható. A vásár az említett időszakban hétfőtől péntekig 16–22, szombaton és vasárnap pedig 12–22 óra között zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában